Jól halad a könyvtár és a hivatal felújítása Tiszasülyön

Megosztás

Úgy fest, hogy már idén befejeződhetnek a munkálatok és elkészülhetnek az energetikai korszerűsítések.

Jól halad az önkormányzati hivatal és a könyvtár épületén végzett energetikai felújítás Tiszasülyön. A beruházás a TOP PLUSZ „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” elnevezésű pályázaton elnyert 156 millió forintból valósul meg.

A polgármester elmondása szerint az energetikai korszerűsítése a könyvtár esetében 75 százalékos, a hivatal épületénél pedig 50 százalékos készültségi fokon áll.

A polgármester elmondta, hogy a hivatal épületén már kicserélték az összes nyílászárót; a fűtésrendszer is majdnem kész, most állították be a helyére a hőszivattyút, amit még be kell hangolni, de a fűtés a meglévő gázkazánokkal már működik. Megtörtént a homlokzat hőszigetelése, egy részén már fent van a nemesvakolat is. Zajlik a mosdó átalakítása akadálymentessé, a mozgáskorlátozottak számára a rámpa kiépítése a rendőrőrsnél. Az épületre szánt napelemeket is leszállították a településre, raktárban várják, hogy felhelyezzék őket. 

A könyvtár esetében a külső munkálatokkal már teljesen elkészültek a szakemberek. Megtörtént a nyílászárók cseréje, a homlokzat pedig hőszigetelést kapott. A belső térben sincs már hátra sok munka, még a mosdó akadálymentesítését és a hőszivattyús szellőzőrendszer kialakítását kell megoldani. Ezen kívül még a mozgáskorlátozottak számára kialakított parkolóhelynél szükséges akadálymentesítési munkálatok végezni.

A beruházó szerint még idén teljesen befejezhetik a munkát.

A beruházás azért is fontos, mert lényegesen csökkentheti az épületek energiaigényét. Tavaly, a jelentős áremelés miatt a könyvtárnak takarékossági okokból el is kellett költöznie, erről itt írtunk bővebben.

Forrás:Szoljon.hu

Kapcsolódó cikkek