Átúszta a Dunát és már a Bükki Nemzeti Park területén jár a Svájcból elkóborló farkas

Megosztás

A vadállat folyamatosan halad kelet felé, a jeladó miatt pontosan be tudják mérni, éppen merre jár. Már a nemzeti park területén, Nógrád megyében azonosították a jelenlétét.

Elérte a Bükki Nemzeti Park területét az M237 kódszámon azonosított fiatal hím – számolt be róla honlapján a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNPI). Eszerint a farkas immár Nógrád vármegye keleti felében tartózkodik.

A Svájcban jeladóval ellátott nagyragadozóról először két hete érkezett hír, amikor légvonalban 700 kilométeres vándorlás után a Vértesben tűnt fel. Azóta is folyamatosan halad kelet felé, megjárta a budai agglomerációt is. Várhatóan addig vándorol, amíg össze nem fut egy nősténnyel, vagy meg nem unja.

Mostanra már átúszta a Dunát, és elhaladt a Vác felett magasodó Naszály hegy mellett is. Mivel a BNPI területén élnek farkasok, a nemzeti park munkatársai érdekes megfigyelésben bíznak, egyúttal felvették a kapcsolatot az illetékes vadászati hatósággal és a tájegységi fővadásszal a védett nagyragadozó biztonságának növelésére. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek